مراحل برگزاری آزمون استخدامی
در این مقاله، مراحل برگزاری آزمون استخدامی تشریح شده است. 15 مرحله برگزاری آزمون استخدامی در دستگاههای اجرایی به شرح زیر میباشد:
مرحله اول: اعلام نیاز یا درخواست مجوز برای برگزاری آزمونها توسط سازمان یا ارگان مربوطه
در اولین مرحله از برگزاری آزمون استخدامی، دستگاههای اجرایی باید درخواستهای مربوط به مجوزهای استخدامی خود را ضمن رعایت موارد زیر به معاونت توسعه ارائه نمایند. این درخواستها پس از بررسی توسط معاونت توسعه، تایید یا عدم تایید میشود. در صورت تایید، مجوز درخواستی صادر و نتیجه به دستگاه اجرایی اعلام میگردد.
- تبیین ضرورت نیازهای استخدامی
- تامین اعتبار لازم برای استخدامهای پیشنهادی در بودجه سنواتی
- وجود ساختار سازمانی مصوب در اجرای مواد 29 و 31 قانون مدیریت خدمات کشوری
- رعایت ملزومات، احکام و سیاستهای قانونی مصوب در رابطه با اصلاح ساختار و ترکیب نیروی انسانی و کاهش نیروی انسانی در امور تصدی و غیرحاکمیتی.
مرحله دوم: اختصاص مجوز استخدام از طريق مراجع مربوطه براساس قوانين و مقررات
مرحله سوم: نيازسنجي سازمانها
برای برگزاری آزمون استخدامی، در این مرحله با ارسال بخشنامه و اعلام تعداد نيروي مورد نياز برای مشاغل مختلف تشکیلات سازماني توسط واحدها مشخص میشود. در این مرحله، نیاز هر واحد مشخص شده و با تشكيلات سازماني مطابقت داده میشود. سپس تعداد و مشاغل مورد نياز برای انتشار آگهي استخدام ارگان مربوطه از طريق كميته برگزاری آزمون استخدامی تعیین میشود. این آگهی بر اساس اهميت و اولويت نياز واحدها تدوین میشود. سپس برگ تعيين مشخصات شغل و شاغل تهيه خواهد شد.
مرحله چهارم: تنظیم و ارسال آگهی استخدامی
دستگاه اجرایی باید برای جذب نیروی انسانی، از محل مجوزهای استخدامی دریافت شده، جهت تایید و اخذ مجوز نشر، اقدام به ارسال متن آگهی استخدامی پیشنهادی به معاونت توسعه نماید. دستگاه اجرایی قادر است چنانچه در قوانین قبلی اعمال شده خود، شرایطی بیش از شرایط مندرج در ماده 42 قانون مدیریت خدمات کشوری داشته، آنها را در زمان تنظیم آگهی استخدام ذکر نماید. مفاد آگهي استخدام پس از اختصاص دادن مجوز استخدام، تعيين مشاغل مورد نياز و همچنین معرفي فرزندان شهدا برای دریافت ساير سهميههاي مقرر، تهيه و تنظيم میشود.
مرحله پنجم: مجوز انتشار آگهی استخدامی
صدور این مجوز، پس از بررسی و تطبیق پیشنویس آگهی استخدام پیشنهادی و برگ تعیین مشخصات شغل مربوط به مشاغل آگهی استخدام با ضوابط جاری، توسط معاونت انجام میگیرد. چنانچه آگهی استخدام پیشنهادی از سوی معاونت توسعه تایید شود، انتشار آن در اولین امتحان مشترک امکانپذیر خواهد بود.
مرحله ششم: انتخاب شرکتهای مجاز بهعنوان مجری برگزاری آزمون
دستگاه اجرایی باید برای استخدام از محل مجوز صادره، نسخهای از آگهی استخدامی تایید شده توسط معاونت توسعه را حداقل ۴۵ روز پیش از زمان برگزاری آزمون استخدامی، برای درج در دفترچه امتحان مشترک و انتشار عمومی به موسسه مجری ارسال نماید.
مرحله هفتم: ثبتنام داوطلبان در آزمون
متقاضیان باید در مدت زمان اعلام شده نسبت به ثبت نام با توجه به نحوه ثبت نام اعلام شده در دفترچه استخدامی اقدام نمایند.
مرحله هشتم: برگزاری آزمون استخدامی
مرحله نهم: اعلام نتایج آزمون استخدامی
موسسهای که اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کرده است، فهرست قبولشدگان آزمون را جهت مصاحبه استخدامی از طریق سامانه امتحانات اعلام میکند. این سامانه امکان دسترسی دستگاههای اجرایی و همچنین پذیرفتهشدگان آزمون را به نتایج امتحان فراهم خواهد نمود.
مرحله دهم: مصاحبه حضوری پذیرفتهشدگان توسط دستگاههای اجرایی
شرط لازم برای انتخاب افراد جهت شرکت در مصاحبه حضوری آزمون استخدامی، کسب حد نصاب نمره در آزمون کتبی میباشد. انتخاب افراد در مصاحبه حضوری نیز بر اساس مجموع نمره فضلی آنها با وزن چهل درصد (40%) برای حیطه عمومی و وزن شصت درصد (60%) برای حیطههای تخصصی و اختصاصی، به تعداد سه برابر ظرفیت پذیرش برای هر شغل و هر محل انجام میگیرد. این مصاحبههای استخدامی میتوانند توسط مراکز ارزیابی انجام گیرند.
مرحله یازدهم: معرفی و ارسال اسامی نفرات اصلی به گزینش
دستگاه اجرایی باید پس از برگزاری مصاحبه حضوری استخدامی، به معرفی افراد اصلی به گزینش اقدام نماید. این معرفی بر اساس مجموع نمره فضلی آنان با وزن هفتاد درصد (70%) برای امتحان مشترک و با در نظر گرفتن وزنهای تعیینشده برای حیطههای عمومی و تخصصی در ماده ۱۵، و سی درصد (30%) برای مصاحبه استخدامی، به تعداد یک برابر ظرفیت پذیرش انجام میگیرد. در صورت عدم تایید افراد معرفیشده در فرایند گزینش، نفرات ذخیره به ترتیب نمره فضلیشان به گزینش معرفی خواهند شد.
مرحله دوازدهم: ارائه لیست نفرات اصلی را به معاونت توسعه
این دستگاه ضمن در نظر گرفتن سهمیههای مربوط به ایثارگران و معلولین، موظف است حداکثر طی ۱۵ روز پس از تایید فهرست پذیرفتهشدگان اصلی که توسط معاونت توسعه انجام میگیرد، مشخصات افراد فوق را جهت ادامه مراحل جذب و استخدام به گزینش اعلام نماید.
مرحله سیزدهم: ارسال اسامی پذیرفتهشدگان به گزینش
هستههای گزینش دستگاههای اجرایی وظیفه دارند ضمن رعایت ماده 16 قانون گزینش، جهت اعلام نظر در رابطه با فرد یا افراد معرفیشده در زمان مقرر اقدامات لازم را انجام دهند.
مرحله چهاردهم: اطلاعرسانی به پذیرفتهشدگان نهایی از طریق دستگاه اجرایی
در این مرحله از برگزاری آزمون استخدامی، دستگاه اجرایی باید پس از دریافت نظر گزینش، به پذیرفتهشدگان نهایی اطلاع دهد. پذیرفتهشدگان نیز موظفند حداکثر طی یک ماه پس از اعلام این دستگاه، برای ادامه مراحل جذب و استخدام مراجعه نمایند. عدم مراجعه آنها در زمان مقرر، به معنای انصراف از استخدام در دستگاه اجرایی مربوطه میباشد.
مرحله پانزدهم: صدور حکم کارگزینی
دستگاه اجرایی حداکثر طی مدت 3 ماه پس از اعلام نظر گزینش و انجام سایر تشریفات استخدامی، از طریق معاونت توسعه، برای افراد پذیرفتهشده نهایی شماره مستخدم را گرفته و حکم کارگزینی آنان را صادر خواهد نمود.
پیشنهاد گروه بابان
با توجه به سوالات متداول رایج بین متقاضیان آزمونهای استخدامی در رابطه با نحوه برگزاری آزمون استخدامی، منابع آزمون استخدامی و نحوه مطالعه جهت قبولی در آزمونهای استخدامی (فراگیر، آموزش و پرورش، بانکها و…) گروه بابان اقدام به جمعآوری، تفکیک و استخراج منابع مطالعاتی منابع پیشنهادی داوطلبینی که موفق به قبولی در آزمونهای استخدامی شدهاند کرده است.
رزرو مشاوره کنکور ارشد و دکتری رشته کامپیوتر و IT
با آرزوی موفقیت گروه بابان