زمانبندی کنکور ارشد کامپیوتر ۱۴۰۰
اغلب، برنامهی آموزشی که شما برای روزها و هفتههای بعد تنظیم میکنید، اجرا نمیشوند، زیرا آنها بر مبنای تواناییها و امکانات واقعی شما استوار نشدهاند. این برنامهها خوش بینانه و بلند پروازانه تنظیم میشوند.
مثلا هنگامی که شما برای خودتان برنامهای تنظیم میکنید احتمالا زمان شروع مطالعه را ساعت ۶ صبح قرار میدهید(در حالی که زودتر از ساعت ۸ صبح بیدار نمیشوید!) سپس در برنامه مینویسید که از ساعت ۶ تا ۸ صبح سیستم عامل میخوانم، از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح پایگاه داده مطالعه می کنم، از ساعت ۱۰ تا ۵/۱۲ شبکه های کامپیوتری میخوانم، فقط نیم ساعت ناهار می خورم! بلافاصله درس را شروع می کنم و …اما اگر این برنامه را با واقعیت مقایسه کنید شما با این انسان تخیلی از زمین تا آسمان فرق دارید. شما نمیتوانید به طور منظم و بیوقفه درسی را پس از درس دیگر مطالعه کنید. حتما در اثنای مطالعهی خود استراحت میکنید و ممکن است پرش ذهن هم داشته باشید. اشکال برنامههای از پیش طرح شده این است که بر اساس تواناییها و امکانات شما تنظیم نشدهاند و غیر واقع بینانهاند. شما نمیتوانید برنامهی مطالعه و زندگی خود را فقط بر اساس آرزوها و تمایلات تنظیم کنید. در روش برنامهریزی ما کارهایی که قرار است بعدا انجام دهید نباید بنویسید، بلکه ساعات مطالعهتان را پس از آنکه مطالعه تمام شد، مینویسید. فرض کنید امروز سه شنبه است و شما میخواهید ستون مربوط به روز سهشنبه را تکمیل کنید. باز هم فرض کنید امروز شما ۲ ساعت مفید سیستم عامل، ۳ ساعت مفید پایگاه داده و ۴ ساعت مفید شبکه های کامپیوتری مطالعه کردهاید، همین اعداد را در خانههای مربوط به دروس در ستون روز سه شنبه در جدول ساعات مطالعهی دروس در هفته مینویسید.
هر برنامهریزی نیاز به کنترل دارد و بهتر است که این کنترل توسط شما انجام شود. جدول ساعات مطالعه دروس در هفته، به شما کمک میکند که برنامهریزی خود را کنترل نمایید. به عنوان مثال اگر در روز شنبه قرار بر این بوده است که شما ۳ ساعت سیستم عامل بخوانید ولی مطالعه ی شما ۲ ساعت مفید شده است، بایستی در جدول ساعات مطالعه دروس در هفته عدد ۲ را وارد کنید. توجه کنید که در مورد دروس دیگر و ساعات مطالعهی آنها نیز بایستی به همین ترتیب عمل شود تا در پایان یک روز، جمع کل ساعات مطالعهی شما مشخص گردد. در نتیجه در پایان ماه نیز میزان کل ساعات مطالعهی شما به تفکیک هر درس به دست میآید. لازم به ذکر است که جدول فوق ملاکی است برای تکمیل جدول ارزیابی ماهانه که آخرین جدول برنامهریزی ارائه شدهی ما میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!