فناوری اطلاعات پزشکی
معرفی گرایش فناوری اطلاعات پزشکی
مجموعه کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
فناوری اطلاعات همان طور که بهوسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA) تعریف شدهاست، به مطالعه، طراحی، توسعه، پیادهسازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامههای نرمافزاری و سختافزار رایانه میپردازد.
به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانهها و نرمافزار سروکار دارد تا از این طریق تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و ایمن انجام پذیرد.
دانش فناوری اطلاعات و رایانه با هم فرق میکنند، هرچند در موارد زیادی نیز با هم اشتراک دارند. به طور خلاصه اگر علم رایانه را مشابه مهندسی مکانیک بگیریم، فناوری اطلاعات مشابه صنعت حمل و نقل است و این یعنی فناوری اطلاعات بسیار از علم رایانه وسیعتر (و پیچیده تر) است. این اصطلاح در دهه ۱۹۹۰ جایگزین اصطلاحات پردازش دادهها و سیستمهای اطلاعات مدیریت شد که در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۶۰ بسیار رایج بودند. فناوری اطلاعات معمولاً به کلیه فناوریهائی اشاره دارد که در پنج حوزه جمع آوری، ذخیره سازی، پردازش، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد دارند https://apoteketgenerisk.com/.
اخیرا تغییر اندکی در این عبارت داده میشود تا این اصطلاح به طور روشن دایره ارتباطات مخابراتی را نیز شامل گردد. بنابراین عدهای بیشتر مایلند تا عبارت «فناوری اطلاعات و ارتباطات» (فاوا) (Information and Communications Technology) یا به اختصار ICT را به کار برند.
اما هدف از رشته مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی، ایجاد تعامل بین ICT و حوزه بهداشت و درمان و استفاده از خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات (جمعآوری، ذخیره وبازیابی، ارسال، پردازش و بازنمایی اطلاعات) در حوزه سلامت و پزشکی است.
دانشجویان رشته مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی در دوران تحصیل در یکی از زمینههای پزشکی از راه دور، سیستمهای اطلاعات سلامت، سیستمهای هوشمند در سلامت و مدیریت و سیاستگذاری کلان فناوری اطلاعات در سلامت تخصص پیدا می کنند.
در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور ارشد و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحدها، دانشگاه های دارای رشته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی، معرفی سایر گرایشهای ارشد و دکترای فناوری اطلاعات (IT) (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.
برنامه درسی (سرفصل) ارشد مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی و تعداد واحدها :
تعداد کل واحدها : ۳۳ واحد
دروس اصلی : ۱۵ واحد
دروس اختیاری : ۱۲ واحد
پایان نامه : ۶ واحد
دروس اصلی
اصول فناوری اطلاعات
اصول مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک
کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی
سیستمهای اطلاعات بهداشتی
روش تحقیق
دروس اختیاری
روشهای دسته بندی، فشرده سازی و ذخیره سازی اطلاعات پزشکی- بهداشتی
تحلیل سیستمها برای مدیریت اطلاعات بهداشتی- پزشکی
اقتصاد بهداشت و درمان
طراحی و مدیریت بانکهای اطلاعات پزشکی
کاربرد سیستمهای هوشمند در پزشکی
سازمان و مدیریت بیمارستان
مباحث ویژه
دانشگاههایی که در رشته کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش فناوری اطلاعات پزشکی پذیرش دانشجو دارند
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد ۱۳۹۵
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران